REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječný svítek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječný svítek je tradiční česká vložka do polévek.


Ingredience:
sůl
1 hrstnasekané petrželky
1 lžíceoleje
1 lžícenasekaných vlašských ořechů
2 lžícepolohrubé mouky
2 ksvejce

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků, dáme je do mísy a smícháme s moukou a petrželkou
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme do těsta, které ještě osolíme
3. Na pánvi na rozpálený olej nalijeme těstíčko ve vrstvě asi 4 mm a pomalu opečeme z obou stran dozlatova
4. Svítek necháme mírně zchladnout, pak ho nakrájíme na čtverečky a vložíme do polévky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy