Salát z vařených vajec, tuňáka v oleji a rajčat, podávaný ochucený sladkokyselou zálivkou.
Ingredience:
5 ks | vajec |
500 g | rajčat |
150 g | tuňáka v olivovém oleji |
1 ks | citrón |
1 lžička | cukru |
1 lžička | vody |
olej z konzervy tuňáka | |
sůl |
Postup:
1. Uvaříme si vejce na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky 2. Otevřeme si konzervu tuňáka v oleji, tuňáka rozdělíme na menší kousky
3. Rajčata opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka
4. Vše smícháme v dostatečné velké misce a zalijeme zálivkou, kterou si připravíme smícháním šťávy z citrónu, vody, cukru, soli a lehce promícháme
5. Při servírování pokapeme jednotlivé porce olejem z konzervy tuňáka.
Místo tuňáka můžeme použít sardinky.