REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječný koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na vaječný koláč inspirovaný slavným francouzským Quiche Lorraine.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
100 gmásla
voda
špetka soli
Na náplň:
200 ganglické slaniny
200 mlsmetany
3 ksvejce
1 hrstnasekaných bylinek
pepř
sůl

Postup:

1. Hladkou mouku, změklé máslo, špetku soli a vodu rychle zpracujeme v těsto, uděláme z něj bochánek, který necháme chvíli odležet
2. Rozváleným odleželým těstem vyložíme nízkou dortovou formu vymazanou máslem
3. Na těsto poklademe plátky slaniny a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme 10 minut
4. V této fázi koláč zalijeme mírně osoleným vejcem rozšlehaným s mlékem, přidáme nasekané bylinky a dále pečeme 20-30 minut
5. Vaječný koláč servírujeme teplý, ale i studený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy