REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná pomazánka z pastináku a mrkve

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné žloutky rozmačkané vidličkou a promíchané s nastrouhaným pastinákem, mrkví, majonézou, nasekanými vaječnými bílky a petrželkou, ochucené pepřem a solí.


Ingredience:
10 ksnatvrdo uvařených vajec
2 kscibule
1 ksvětšího pastináku
1 ksmrkve
200 mlzákladní majonézy
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou mrkev a pastinák nastrouháme na jemno
2. Cibuli oloupeme, nasekáme na jemno, stejně tak zelenou petrželku
3. V míse spolu promícháme pastinák, mrkev, cibuli, majonézu a vidličkou rozmačkané vaječné žloutky, hmotu osolíme a okořeníme pepřem
4. Nakonec do pomazánky zamícháme nasekané vaječné bílky a petrželku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy