Z řídké máslové jíšky a bobkového listu s vodou připravený základ v kterém uvaříme vejce.
Ingredience:
Na 2 porce: | |
1/2 l | vody |
1 lžička | másla |
1 lžička | rostlinného tuku |
2 lžičky | mouky |
2 lžíce | kysané smetany |
1 ks | bobkového listu |
2 ks | vajec |
sůl |
Postup:
1. Připravíme řídkou máslovou jíšku
2. Přidáme do ní bobkový list, zalijeme vodou, osolíme a povaříme
3. Do vařící polévky opatrně rozklepneme vejce, aby se nerozlila a zůstala celá
4. Povaříme 4 minuty a bobkový list vyjmeme
5. Na talíř dáme každému lžíci kysané smetany a nalijeme polévku, pro každé dítě počítáme 1 vejce.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.