REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z řídké máslové jíšky a bobkového listu s vodou připravený základ v kterém uvaříme vejce.


Ingredience:
Na 2 porce:
1/2 lvody
1 lžičkamásla
1 lžičkarostlinného tuku
2 lžičkymouky
2 lžícekysané smetany
1 ksbobkového listu
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Připravíme řídkou máslovou jíšku
2. Přidáme do ní bobkový list, zalijeme vodou, osolíme a povaříme
3. Do vařící polévky opatrně rozklepneme vejce, aby se nerozlila a zůstala celá
4. Povaříme 4 minuty a bobkový list vyjmeme
5. Na talíř dáme každému lžíci kysané smetany a nalijeme polévku, pro každé dítě počítáme 1 vejce.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy