Omeleta naplněná žampióny podušenými na cibulce.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
3 ks | vejce |
40 g | čerstvých žampiónů |
20 g | cibule |
15 g | másla |
mletý černý pepř | |
mletá paprika | |
sůl |
Postup:
1. Na části rozpuštěného másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli
2. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampióny, krátce je orestujeme
3. Do druhé pánvičky s rozpáleným zbylým tukem vlijeme rozmíchaná, mírně osolená vejce, necháme je mírně zapéci
4. Do středu omelety navršíme orestované žampióny s cibulí, dochutíme kořením
5. Nakonec omeletu zabalíme a krátce ji zapečeme v předehřáté troubě na 190 °C
6. Ihned servírujeme.
Vaječné omelety podáváme nejlépe s vařeným bramborem a jemnými druhy zeleninových salátů. Také čerstvé pečivo je vhodným doplňkem omelet.
Poznámka:Omeletu můžeme také připravit jen na jedné pánvi, kdy na orestované plátky žampiónů přímo nalijeme rozmíchaná, mírně osolená vejce, pak ztlumíme oheň na co nejmenší výhřevnost, pánev přikryjeme pokličkou a vejce necháme zatáhnout. V tomto případě omeletu již v troubě nezapékáme.