REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná omeleta se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječná omeleta usmažená na pánvi na oleji, servírovaná přeložená, naplněná plátky opečené anglické slaniny.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
3 ksvajíček
3-4 lžícevody
120 ganglické slaniny nakrájené na plátky
nasekaná petrželka nebo pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky slaniny zprudka opečeme na pánvi pěkně dokřupava a to z obou stran
2. Vejce rozšleháme s vodou, přisolíme a nalijeme na pánev, ve které jsem opékali slaninu (bude pěkně masná)
3. Když se směs začne smažit a houstnout, okořeníme ji pepřem
4. Hotovou omeletu sesuneme na talíř, poklademe z jedné strany opečenými plátky slaniny a přeložíme, povrch ještě posypeme jemně pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy