Vaječná omeleta usmažená na pánvi na oleji, servírovaná přeložená, naplněná plátky opečené anglické slaniny.
Ingredience:
Rozpis na 1 porci: | |
3 ks | vajíček |
3-4 lžíce | vody |
120 g | anglické slaniny nakrájené na plátky |
nasekaná petrželka nebo pažitka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Plátky slaniny zprudka opečeme na pánvi pěkně dokřupava a to z obou stran
2. Vejce rozšleháme s vodou, přisolíme a nalijeme na pánev, ve které jsem opékali slaninu (bude pěkně masná)
3. Když se směs začne smažit a houstnout, okořeníme ji pepřem
4. Hotovou omeletu sesuneme na talíř, poklademe z jedné strany opečenými plátky slaniny a přeložíme, povrch ještě posypeme jemně pokrájenou petrželkou nebo pažitkou.