REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vafle (Gofri)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavé vafle (gofri) připravené ve vaflovači.


Ingredience:
4 lžíceprosáté polohrubé mouky
2 lžícesmetany
2 lžícemléka
1 lžícecukru moučka
1 lžíceskořicového cukru
1 lžícevanilkového cukru
2 ksvajíček
špetka soli
Na kvásek:
2 lžícevlažného mléka
1 lžícecukru moučka
1 lžícemouky
1 kostkadroždí
Na ozdobu:
kompotové ovoce (broskve, mandarinky, ananas ...)
šlehačka
vanilková zmrzlina
čokoládový (jahopdový, vanilkový) toping

Postup:

1. Z vlažného mléka, kostky droždí, lžíce cukru a vrchovaté lžíce mouky necháme vzejít kvásek 2. Prosátou polohrubou mouku, cukry a sůl dáme do vyšší nádoby, přidáme vzejitý kvásek, rozkvedlaná vejce a vše malou chvíli mixujeme ručním mixérem
3. Do hodně vyhřátého, lehce omaštěného, vaflovače vyléváme těsto, které pečeme dozlatova asi 10 minut
4. Teplé vafle poklademe kompotovým ovocem, zdobíme kopečkem zmrzliny, šlehačkou a topingem, ihned servírujeme.

Doporučení:

Aby vám těsto pěkně křupalo, musí být vaflovač dobře rozpálený a polohrubá mouka přesátá přes sítko s drobnými oky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy