Grilovat lze nejen venku na venkovním grilu, ale také doma, například na kontaktním grilu či raclettu. Ovšem grilovat lze také v některých mikrovlnných troubách i v těch klasických. Ugrilujte si chutný grilovaný sýr, například camembert, hermelín, brie…
Ingredience:
200-300 g | sýru camembert, hermelín, brie... |
100 g | šunky |
jarní bylinky (pažitka, petrželka, medvědí česnek...) | |
chilli |
Postup:
- Sýr podélně rozřízneme, posypeme nakrájenou šunkou, vložíme pod rozehřátý gril v troubě.
- Sýr necháme pod grilem, než se začne rozpouštět vnitřek sýru a spojí se šunkou.
- Teplý sýr přemístíme na talíře, posypeme bylinkami, chilli.
Podáváme s toasty potřenými česnekem a máslem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek