Kuřecí stehna osolená, potřená citronovou kůrou, obalená v pivním těstíčku, pozvolna usmažená dozlatova.
Ingredience:
4 ks | kuřecí stehna (celé nohy), nebo 8 ks paliček |
citronová kůra | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na obalení: | |
1/8 l | světlého piva |
1 lžíce | oleje |
2 ks | vejce |
hladká mouka | |
sůl |
Postup:
1. Do stehen vetřeme sůl, pepř a čerstvě nastrouhanou citronovou kůru
2. Z trochy hladké mouky, piva, oleje, soli a vejce umícháme husté těstíčko, které mírně osolíme
3. Porce kuřete nejprve “vyválíme” v mouce, pak obalíme v těstíčku a ihned smažíme v dobře rozehřátém tuku, pozvolna, ze všech stran, dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka:Větší stehna raději po usmažení ještě chvíli dopečeme v troubě.