REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený jazyk smažený v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky uzeného jazyka obalené v těstíčku a usmažené dozlatova, podávané s ochucenou bramborovou kaší.


Ingredience:
600 gvařeného oloupaného uzeného jazyka
80 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
1 dlpiva
1/2 lžičkycukru
olej na smažení
sůl
Na přílohu:
800 gbrambor
2 lžícecelozrnné hořčice
0,5 dlsmetany ke šlehání
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do vroucí osolené vody
2. V misce smícháme polohrubou mouku, pivo, cukr, žloutek a zlehka vmícháme bílek vyšlehaný se solí na středně tuhý sníh
3. Uvařený uzený jazyk nakrájíme na plátky, obalíme v těstíčku a usmažíme po obou stranách v rozehřátém oleji dozlatova, pak přeložíme na plech vyložený papírovou utěrkou, aby se odsál přebytečný tuk a ponecháme v troubě vyhřáté na 80 °C
4. Uvařené brambory scedíme, prolisujeme přes husté síto do mísy, přimícháme teplou smetanu i hořčici, podle chuti přisolíme a podáváme s prohřátým jazykem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy