REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené stehno zapečené s pohankou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krátce povařené vyuzené krůtí stehno, zapečené v troubě spolu se spařenou pohankou.


Ingredience:
1 kspaličky česneku
2 kscibule
200 gpohanky
50 gmásla nebo margarínu
mletý černý pepř
voda
sůl
1 ksuzeného krůtího stehna
Rozpis na 4 porce:

Postup:

1. Na másle nebo margarínu zprudka orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a plátky česneku
2. Přilijeme 5 dl vody, vložíme krůtí stehno, osolíme, opepříme a vše krátce povaříme
3. Maso vyjmeme, okrájíme na větší kousky, do vývaru vmícháme pohanku, kterou jsme před tím spařili vařící vodou
4. Společně promícháme a v troubě vyhřáté na 200 °C zapečeme, tak dlouho, až se voda vstřebá a odpaří.

Doporučení:

Takto připravený pokrm servírujeme například s hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy