REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené maso v bramboráku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V lívanečníku opečené bramborové těsto spolu s plátky uzeného masa.


Ingredience:
200 guzené vepřové kýty
100 mlmléka
1 lžícenasekané čerstvé majoránky
4-5 lžichladké mouky
4 ksvelkých brambor
3 ksstroužků česneku
1 ksvejce
olej na smažení
jarní cibulka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané, omyté brambory nastrouháme na jemno, přebytečnou vodu vymačkáme, přilijeme mléko, přidáme rozklepnuté vejce, hladkou mouku, oloupané utřené stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránku a vše dobře promícháme
2. Uzené maso nakrájíme na menší plátky, na pánvi (nejlépe lívanečníku) rozehřejeme olej, na dno prostřeme lžíci bramborového těsta, na něj položíme plátek uzeného masa, přikryjeme lžící bramborové směsi a naplněné bramboráčky opečeme po obou stranách dozlatova
3. Na talíři posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy