Pečené uzené kotlety spolu se směsí z jablek, manga, rozinek a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | uzených vepřových kotlet bez kosti |
Na čatní: | |
1 lžička | třtinového cukru |
1/2 lžičky | nastrouhaného čerstvého zázvoru |
200 ml | jablečného džusu |
50 g | rozinek |
3 ks | jablek |
1 ks | manga |
špetka mletého hřebíčku | |
špetka mleté skořice | |
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče | |
sůl |
Postup:
1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kostky, mango oloupeme, rozpůlíme, odstraníme pecku a nakrájíme také na větší kostky
2. Nakrájené ovoce dáme do mísy, zalijeme jablečným džusem, přidáme třtinový cukr, na jemno nastrouhaný zázvor, špetku mletého hřebíčku i mleté skořice, na jemno nastrouhanou pomerančovou kůru, opláchnuté okapané rozinky, lehce osolíme a vše dobře promícháme
3. Na dno pekáčku rozložíme polovinu připraveného čatní, na ni položíme omyté osušené kotlety, které překryjeme zbylou směsí, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 30 minut, pak sundáme alobal a zapečeme doměkka ještě asi 10 minut
4. Uzené maso s čatní rozdělíme na talíře a podáváme s celozrnným pečivem.