Uzené maso podušené na cibulovém základě spolu se zelím a hruškami.
Ingredience:
500 g | kysaného zelí |
400 g | uzeného masa |
50 g | sádla |
200 ml | vývaru |
4 ks | hrušek |
1 ks | cibule |
kmín | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Uzené maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na plátky, kysané zelí propláchneme (pokud je příliš kyselé) a necháme okapat
2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozpuštěném sádle, přidáme zelí, ochutíme cukrem, solí a kmínem
3. Plátky masa položíme na zelí, vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 40 minut
4. Omyté hrušky nakrájíme na větší kostičky, zhruba 10 minut před koncem dušení přidáme k zelí a podle potřeby ještě dochutíme solí i cukrem.
Podáváme s bramborovými knedlíky.