REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené maso na zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uzené maso podušené na cibulovém základě spolu se zelím a hruškami.


Ingredience:
500 g kysaného zelí
400 g uzeného masa
50 g sádla
200 mlvývaru
4 kshrušek
1 kscibule
kmín
cukr
sůl

Postup:

1. Uzené maso očistíme, opláchneme, nakrájíme na plátky, kysané zelí propláchneme (pokud je příliš kyselé) a necháme okapat
2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozpuštěném sádle, přidáme zelí, ochutíme cukrem, solí a kmínem
3. Plátky masa položíme na zelí, vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 40 minut
4. Omyté hrušky nakrájíme na větší kostičky, zhruba 10 minut před koncem dušení přidáme k zelí a podle potřeby ještě dochutíme solí i cukrem.

Doporučení:

Podáváme s bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy