Kostky uzeného masa podušené spolu s kořenovou zeleninou, servírované se smetanovou omáčkou.
Ingredience:
500 g | uzeného masa |
40 g | petržele |
40 g | mrkve |
40 g | celeru |
40 g | hladké mouky |
15 g | sádla |
1ks | cibule |
1/4 l | kyselé smetany |
nové koření | |
celý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou, opláchnutou, okapanou kořenovou zeleninu nadrobno pokrájíme nebo nastrouháme
2. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso a na sádle zpěněnou cibulku
3. Vše podlijeme horkou vodou a dusíme, pod pokličkou, v troubě vyhřáté kolem 190 °C
4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple
5. Šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme důkladně rozmíchali mouku, krátce ji povaříme a potom ručním ponorným šlehačem ušleháme
6. Maso servírujeme přelité horkou omáčkou.
Takto upravené uzené maso servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem.