REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzené maso na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky uzeného masa podušené spolu s kořenovou zeleninou, servírované se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
500 guzeného masa
40 gpetržele
40 gmrkve
40 gceleru
40 ghladké mouky
15 gsádla
1kscibule
1/4 lkyselé smetany
nové koření
celý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou, opláchnutou, okapanou kořenovou zeleninu nadrobno pokrájíme nebo nastrouháme
2. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso a na sádle zpěněnou cibulku
3. Vše podlijeme horkou vodou a dusíme, pod pokličkou, v troubě vyhřáté kolem 190 °C
4. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple
5. Šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme důkladně rozmíchali mouku, krátce ji povaříme a potom ručním ponorným šlehačem ušleháme
6. Maso servírujeme přelité horkou omáčkou.

Doporučení:

Takto upravené uzené maso servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy