Plátky uzeného masa podušené spolu se zelím a na kostičky nakrájenými hruškami.
Ingredience:
500 g | kysaného zelí |
400 g | uzeného masa |
50 g | sádla |
200 ml | vývaru |
4 ks | hrušek |
1 ks | cibule |
kmín | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Uzené maso dobře očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky, kysané zelí pokud je příliš kyselé propláchneme vodou a necháme okapat
2. V kastrolu na rozehřátém sádle dozlatova osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí, ochutíme cukrem, solí i kmínem a promícháme
3. Plátky masa rozložíme na zelí, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a dusíme pod pokličkou zvolna asi 30 minut
4. Omyté hrušky zbavíme jadřinů, nakrájíme na větší kostičky a asi 10 minut před koncem dušení je přidáme k zelí, podle potřeby vše dochutíme cukrem a solí.