REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami, medem a hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept paní Karolíny Kamberské z pořadu “Karolína, domácí kuchařka” uvedeného na obrazovce TV Prima. Jedná se o rychlý a poměrně jednoduchý recept na uzenou krkovičku potřenou sladkokyselou krustou, upečenou v troubě doměkka podlitou bílým vínem. Krkovička je servírovaná s povařenými malými kapustičkami.


Ingredience:
1 kguzené krkovice
5 ksšalotek nebo malých cibulek
2 lžíceoleje
125 mlbílého vína
Směs na krustu:
3 lžícemedu
2 lžícehořčice (nejlépe hrubozrnná, celé kuličky hezky vypadají...)
2 lžícebalzamikového octa
pepř
sůl
Na kapustičky:
500 grůžičkové kapusty
2 lžícedobré hořčice
1 lžícemedu
1 ksvětší cibule
špetka muškátového oříšku
pepř
chilli
sůl

Postup:

1. Do pekáčku nalijeme 2 lžíce oleje, pokrájíme cibulky na půlkroužky, poklademe na maso a podlijeme bílým vínem, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 10 minut
2. Připravíme směs na krustu; v hrnku promícháme med, balzamikový ocet, hořčici, sůl a pepř
3. Maso po 10 minutách vyjmeme a potřeme první polovinou medové směsi a dáme péct na 30 minut, během pečení několikrát maso pečlivě podlijeme vypečenou tekutinou
4. Po 30 minutách maso vytáhneme z trouby a potřeme druhou polovinou směsi, dáme péct na dalších 15 minut (již nepodléváme), aby se vytvořila hezká krusta
5. Uzenou pečínku servírujeme společně s kapustičkami, zdobíme vypečenou cibulkou.

Příprava kapustiček:
1. Na másle zpěníme cibuli nakrájenou na jemno
2. Přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a muškátový oříšek, med a hořčici a dusíme doměkka (doba záleží na velikosti, ale obecně se dá říct, že ne déle než 10 minut, protože pak by kapustičky snadno ztratily barvu a pevnost).

Poznámka:

Článek k receptu a další recepty paní Karolíny: Nový kulinářský pořad na TV Prima s názvem “Karolína, domácí kuchařka”.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy