REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzená krkovice se švestkovou omáčkou a opečenými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tlakovém hrnci na pařáčku uvařená uzená krkovice, servírovaná nakrájená na plátky spolu se švestkovou omáčkou a opečenými brambory.


Ingredience:
1 kguzené krkovice v celku
voda
Na švestkovou omáčku:
2 vrchovaté lžícešvestkových povidel
1 lžícesádla
1 hrstsušených švestek
1 hrstloupaných mandlí
1 hrstrozinek
0,5 l demi glace nebo čistého hovězího vývaru
100 mlslivovice
4-5 kscibule
1 kskořene petržele
1 ksmrkve
nastrouhaný perník
pepř
sůl
ostatní:
opečené brambory

Postup:

1. Maso vložíme do tlakového hrnce na pařáček, podlijeme vodou, dobře hrnec uzavřeme, postavíme na zdroj tepla a od začátku varu vaříme 15 minut, pak hrnec sundáme ze zdroje tepla a počkáme, až se tlak v hrnci sníží
2. Maso vytáhneme, nakrájíme na plátky a podáváme podlité švestkovou omáčkou spolu s opečenými brambory.

Příprava švestkové omáčky:
1. V hrnci na lžíci másla zprudka oresujeme na jemno nakrájenou cibuli
2. Přidáme sušené švestky, mandle, rozinky a společně vše opečeme, pak základ na omáčku zalijeme slivovicí, tu zapálíme, alkohol necháme dohořet
3. Flambovaný základ zalijeme demi glace nebo vývarem, necháme vařit na středním zdroji tepla 15 minut
4. Omáčku ještě zahustíme nastrouhaným perníkem a dle potřeby případně rozředíme dle potřeby vývarem
5. Nakonec omáčku dochutíme povidly, solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy