REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept na přípravu domácích utopenců.


Ingredience:
Recept na láhev o objemu 5 l:
2 kgšpekáčků
8 kscibule
10 kscelého černého pepře
6 kskuliček nového koření
4 ksbobkového listu
3 ksfeferonek
0,6 locta
1,25 lvody
2 lžícesoli
4 lžícecukru
1 lžíceoleje

Postup:

1. Dáme vařit vodu s octem
2. Jakmile nám začne voda vařit, přidáme sůl, cukr, nové koření, olej, bobkový list, feferonky a necháme 4-5 minut povařit, pak vše necháme vychladnout
3. Nálev přecedíme a koření s feferonkami použijeme při skládání uzeniny do vrstev
4. Špekáčky oloupeme a necháme v celku nebo je nakrájíme na půlky
5. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka
6. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme asi 1 cm vysokou vrstvu cibule
7. Na tuto cibuli poklademe vrstvu špekáčků a přidáme část koření s feferonkou
8. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice
9. Vychladlý nálev případně ještě dochutíme (cukr, ocet) a pak jej nalijeme do připravené sklenice
10. Sklenici dobře uzavřeme a necháme 3-4 dny uležet v chladničce.

Doporučení:

Množství feferonek i dalšího koření závisí především na Vaší chuti a dá se libovolně měnitNěkdo má rád u utopenců i zelí, které můžeme syrové a nakrájené přidat po vrstvách do sklenic.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy