Recept na jednu z variant na chutné pikantní utopence nakládané se zelím a paprikami.
Ingredience:
Rozpis na láhev o objemu 5 l: | |
2 kg | kvalitních špekáčků |
250-300 g | červebné sterilované papriky |
2-3 ks | feferonky |
2 ks | velké cibule |
chilli koření | |
černý pepř | |
Na nálev: | |
1 l | vody |
0,5 l | octa |
20 ks | tabletek sacharinu |
8 ks | kuliček nového koření |
8 ks | kuliček nového pepře |
4 ks | bobkové listy |
1 lžíce | soli |
Postup:
1. Špekáčky podélně nařízneme, opepříme, posypeme chilli, vložíme kolečka cibule
2. Do lahve střídavě klademe špekáčky, ta prokládáme cibulí, kyselým zelím a sterilovanou paprikou
3. Svaříme nálev a horkým nálevem vyskládanou láhev se špekáčky zalijeme (do sklenice dáme i koření z nálevu), po 7 dnech konzumujeme.
Nálev dlouho nevaříme, pouze ho přivedeme k varu a pak ihned odstavíme.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek