REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu naložení špekáčci spolu s cibulí, česnekem, kysaným zelím a chilli papričkou.


Ingredience:
Rozpis asi na 4 l láhev:
500 gkysaného zelí
3 lžičkymleté pálivé papriky
14 ksšpekáčků
3 ksžluté cibule
2 ksčervené cibule
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
Na nálev:
3 lžičkycukru
1 lžičkasoli
350 mlvody
200 mlocta
100 mlbalsamikového octa
10 kskuliček černého pepře
7 kskuliček nového koření
4 ksbobkových listů

Postup:

1. Vodu a oba druhy octu přivedeme k varu, přidáme kuličky nového koření i pepře, bobkové listy, cukr, sůl a asi 5 minut necháme nálev povařit, pak ochutnáme a podle vlastní chuti dochutíme
2. Oloupané cibule i stroužky česneku nakrájíme na plátky a očištěnou chilli papričku na tenká kolečka
3. Špekáčky oloupeme, rozkrojíme asi tak do 2/
3, vysypeme mletou paprikou a naplníme několika plátky cibule, česneku a koleček paprik
4. Zbylou zeleninu promícháme se zelím, část ho dáme na dno sklenice, na něho poklademe několik špekáčků a jednotlivé vrstvy střídáme
5. Nakonec utopence přelijeme teplým nálevem, uzavřeme a necháme 7 dní na tmavém místě uležet.

Doporučení:

Místo papriky potřeme špekáčky plnotučnou hořčicí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy