REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci s kečupem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní zálivkou promíchanou s kečupem zalití špekáčci, vyskládaní ve sklenici spolu s cibulí.


Ingredience:
6 ksšpekáčků
3 kscibule
Na zálivku:
5 lžickečupu
5 lžicocta
3 lžíceoleje
2 lžíceplnotučné hořčice
1 lžíceworesterské omáčky
1/2 lžičkysoli
2 dlvody
2 ksbobkové listy
2 kskuličky nového koření
mletý černý pepř
chilli koření

Postup:

1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo je jen nařízneme, cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Připravenou uzeninu skládáme do sklenice a prokládáme cibulí
3. Špekáčky zalijeme studeným nálevem a dobře uzavřené necháme odležet v lednici nejméně 1 týden.

Příprava nálevu:
1. Vodu smícháme s octem, zamícháme hořčici a přidáme výše uvedené koření, nálev přivedeme k varu a necháme 3 minuty probublat, pak ho odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
2. Do studeného nálevu zamícháme kečup a pak ho můžeme použít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy