Špekáčci naložení v kořeněném nálevu připraveném z černého piva, vody, octa a koření.
Ingredience:
Rozpis na láhev o objemu 4 l: | |
15 ks | špekáčků |
4-5 ks | cibule |
3 ks | papriky |
5 lžic | plnotučné hořčice |
Na nálev: | |
500 ml | černého piva |
100 ml | vody |
50 ml | octa |
15 ks | kuliček černého pepře |
10 ks | kuliček nového koření |
8 ks | bobkového listu |
1 lžička | chilli papriky |
1 lžička | soli |
Postup:
1. Černé pivo smícháme s vodou a octem, pak tekutinu přivedeme k varu, přidáme koření a vaříme 4-5 minut, po částečném vychladnutí, dle chuti nálev osolíme
2. Oloupané špekáčky nařízneme, vymažeme hořčicí, vyložíme několika plátky oloupané cibule
3. Omytou papriku zbavenou jadřinců nakrájíme na plátky a spolu s cibulí jí vyskládáme dno, pak přidáme špekáčky a vrstvy střídáme
4. Plnou sklenici zalijeme vlažným nálevem až po okraj, důkladně uzavřeme a necháme 6-7 dní v temnu a chladu.