REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utopenci na černém pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špekáčci naložení v kořeněném nálevu připraveném z černého piva, vody, octa a koření.


Ingredience:
Rozpis na láhev o objemu 4 l:
15 ksšpekáčků
4-5 kscibule
3 kspapriky
5 lžicplnotučné hořčice
Na nálev:
500 mlčerného piva
100 mlvody
50 mlocta
15 kskuliček černého pepře
10 kskuliček nového koření
8 ksbobkového listu
1 lžičkachilli papriky
1 lžičkasoli

Postup:

1. Černé pivo smícháme s vodou a octem, pak tekutinu přivedeme k varu, přidáme koření a vaříme 4-5 minut, po částečném vychladnutí, dle chuti nálev osolíme
2. Oloupané špekáčky nařízneme, vymažeme hořčicí, vyložíme několika plátky oloupané cibule
3. Omytou papriku zbavenou jadřinců nakrájíme na plátky a spolu s cibulí jí vyskládáme dno, pak přidáme špekáčky a vrstvy střídáme
4. Plnou sklenici zalijeme vlažným nálevem až po okraj, důkladně uzavřeme a necháme 6-7 dní v temnu a chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy