REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úhoř ve vinné omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušený úhoř zalitý omáčkou z výpeku.


Ingredience:
4 ksporce úhoře
40 ghladké mouky
40 gmásla
1/4 lbílého vína
1/4 lmléka
1 ksmalé cibule
1 ksžloutku
kousek mrkve
kousek celeru
kousek petržele
muškátový květ
ocet (citrónová šťáva)
sůl

Postup:

1. Očištěné porce úhoře osolíme a necháme čtvrt hodiny odležet
2. Potom je dáme do hrnce s vínem, pokrájenou zeleninou a cibulí, octem (citrónovou šťávou), přidáme trochu vody a dusíme pod pokličkou, až změknou
3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme, přidáme procezený vývar z úhoře (množství podle potřeby) a povaříme
4. Omáčku osolíme, okořeníme muškátovým květem, sundáme z plotýnky a vmícháme žloutek rozšlehaný se dvěma lžícemi vývaru
5. Úhoře vykostíme, přelijeme omáčkou a podáváme.

Doporučení:

Příloha: Vařená rýže.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy