Na cibulce a slanině podušené kousky uzeného a vepřového masa, spolu se zelím.
Ingredience:
700 g | kyselého zelí |
300 g | vepřového plecka |
300 g | uzeného masa |
50 g | slaniny |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | sádla |
2 ks | cibule |
1/4 l | kysané smetany |
červená mletá paprika | |
pálivá paprika | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kysané zelí překrájíme, zalijeme trochou vody a hned do něho přidáme omyté a na kostky nakrájené uzené a vepřové maso
2. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou, dochutíme pálivou i sladkou paprikou
3. Zaklopené dusíme doměkka
4. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji povaříme s 1 dcl vody, přidáme k masu se zelím
5. Pokrm zjemníme smetanou, prohřejeme, dle chuti osolíme a můžeme podávat.
Podáváme s noky, chlebem či knedlíky.
Poznámka:Příprava jíšky viz. recept: Jíška.