REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uherský zelný guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce a slanině podušené kousky uzeného a vepřového masa, spolu se zelím.


Ingredience:
700 gkyselého zelí
300 gvepřového plecka
300 guzeného masa
50 gslaniny
2 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
2 kscibule
1/4 lkysané smetany
červená mletá paprika
pálivá paprika
voda
sůl

Postup:

1. Kysané zelí překrájíme, zalijeme trochou vody a hned do něho přidáme omyté a na kostky nakrájené uzené a vepřové maso
2. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou, dochutíme pálivou i sladkou paprikou
3. Zaklopené dusíme doměkka
4. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji povaříme s 1 dcl vody, přidáme k masu se zelím
5. Pokrm zjemníme smetanou, prohřejeme, dle chuti osolíme a můžeme podávat.

Doporučení:

Podáváme s noky, chlebem či knedlíky.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy