REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uherský guláš se zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maďarská úprava guláše, který se dost podobá klasickému guláši segedínskému.


Ingredience:
500 gkysaného zelí
300 gmaďarské klobásy
300 gvepřového plecka
300 guzeného masa
100 gslaniny
300 mlzakysané smetany
červená paprika
hladká mouka
cibule
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Na sádle opečeme nakrájenou slaninu, osmahneme cibuli a přidáme nakrájené kostky plecka, uzeného masa a kolečka klobásy, promícháme
2. Základ guláše dochutíme mletou červenou paprikou, mírně podlijeme vodou a doplníme o nakrájené kyselé zelí, dusíme doměkka
3. Když je zelí a maso měkké, pokrm zaprášíme hladkou moukou a zalijeme kysanou smetanu
4. Dochutíme pepřem a solí, necháme ještě 5 minut povařit.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy