Maďarská úprava guláše, který se dost podobá klasickému guláši segedínskému.
Ingredience:
500 g | kysaného zelí |
300 g | maďarské klobásy |
300 g | vepřového plecka |
300 g | uzeného masa |
100 g | slaniny |
300 ml | zakysané smetany |
červená paprika | |
hladká mouka | |
cibule | |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle opečeme nakrájenou slaninu, osmahneme cibuli a přidáme nakrájené kostky plecka, uzeného masa a kolečka klobásy, promícháme
2. Základ guláše dochutíme mletou červenou paprikou, mírně podlijeme vodou a doplníme o nakrájené kyselé zelí, dusíme doměkka
3. Když je zelí a maso měkké, pokrm zaprášíme hladkou moukou a zalijeme kysanou smetanu
4. Dochutíme pepřem a solí, necháme ještě 5 minut povařit.
Podáváme s knedlíkem.