REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uherský grófský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušený recept na guláš z maďarské kuchyně. Tento výborný guláš se připravuje se z hovězího zadního, čabajky, bílého vína …


Ingredience:
700 gzadního hovězího
250 gcibule
200 gzakysané smetany
50 gslaniny
1 lhovězího vývaru
2 dlbílého vína
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
2 ksnožičky čabajské klobásy
sladká paprika
tymián
máslo
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na kostky
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozškvařeném sádle, přidáme na kostičky nakrájenou 1 nožičku čabajky a hovězí maso, zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme, zprudka ze všech stran opečeme
  3. Maso zalijeme vývarem, přidáme tymián a divoké koření, dusíme do měkka
  4. Tak 5 minut před koncem dušení vlijeme smetanu a bílé víno
  5. Z omáčky vyjmeme maso a divoké koření a vše rozmixujeme na hladký krém
  6. Do omáčky vrátíme zpět maso, přidáme na kolečka nakrájenou druhou nožičku čabajky, zjemníme lžičkou másla, dochutíme, solí, sladkou paprikou, pepřem a 10 minut na mírném plameni necháme prohřát
  7. Hotový guláš podáváme nejčastěji z knedlíky jak houskovým či bramborovým, nebo rýží, chlebem.
Doporučení:

Tento guláš můžeme uvařit i z vepřového masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy