REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uherský grófský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušený recept na guláš z maďarské kuchyně. Tento výborný guláš se připravuje se z hovězího zadního, čabajky, bílého vína …


Ingredience:
700 gzadního hovězího
250 gcibule
200 gzakysané smetany
50 gslaniny
1 lhovězího vývaru
2 dlbílého vína
4 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
2 ksnožičky čabajské klobásy
sladká paprika
tymián
máslo
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na kostky
  2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozškvařeném sádle, přidáme na kostičky nakrájenou 1 nožičku čabajky a hovězí maso, zaprášíme paprikou, osolíme, opepříme, zprudka ze všech stran opečeme
  3. Maso zalijeme vývarem, přidáme tymián a divoké koření, dusíme do měkka
  4. Tak 5 minut před koncem dušení vlijeme smetanu a bílé víno
  5. Z omáčky vyjmeme maso a divoké koření a vše rozmixujeme na hladký krém
  6. Do omáčky vrátíme zpět maso, přidáme na kolečka nakrájenou druhou nožičku čabajky, zjemníme lžičkou másla, dochutíme, solí, sladkou paprikou, pepřem a 10 minut na mírném plameni necháme prohřát
  7. Hotový guláš podáváme nejčastěji z knedlíky jak houskovým či bramborovým, nebo rýží, chlebem.
Doporučení:

Tento guláš můžeme uvařit i z vepřového masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy