REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tykvový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky z tykví a melounu spolu s dalšími ingrediencemi, sterilované.


Ingredience:
1 kgtykví
300 gvodního melounu
2 kshřebíčky
1 ksvelkého citrónu
0,1 locta
voda

Postup:

1. Tykev nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přidáme trochu vody, ocet, hřebíčky, meloun a na půlky překrojený citrón
2. Za občasného míchání vše dusíme asi 1 hodinu, dokud tykev nezesklovatí
3. Vytáhneme obě půlky citrónu a ostatní naložíme do zavařovacích sklenic
4. Sterilujeme 25 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Kompot lze dochutit ananasovou šťávou.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy