REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový kynutý koláč ozdobený borůvkami a drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký koláč z kynutého základu potřeného ochuceným tvarohem, dozdobený borůvkami a drobenkou, upečený v troubě.


Ingredience:
300 ghladké mouky
250 gměkkého tvarohu
200 gborůvek (čerstvých, nebo i mražených)
100 gkrupicového cukru
80 gmoučkového cukru
90 ghrubé mouky
40 gHery nebo másla
20 gdroždí
2 sáčkyvanilkového cukru
1 lžičkacitronové kůry
150 mlmléka
2 ksvejce
máslo na vymaštění plechu

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, lžičky cukru, 2 lžic mouky a 3 lžic mléka vymícháme kvásek a v teple ho necháme vzejít, což trvá cca 10-15 minut
2. Do mísy vsypeme zbylou hladkou mouku a moučkový cukr (necelých 60 g), přidáme také 1 sáček vanilkového cukru, sůl, 1 ks vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěný tuk, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme vláčné těsto
3. V teple těsto zakryté utěrkou necháme vykynout
4. Tvaroh rozmícháme s 80 g moučkového cukru, 1 sáčkem vanilkovým cukrem, 1 ks vejcem a citronovou kůrou
5. Ze 40 g hrubé mouky, 40 g cukru a 40 g Hery připravíme drobenku
6. Vykynulé těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 1 cm silný a přeneseme ho na vymaštěný plech
7. Navrch rozetřeme tvarohovou náplň a rozložíme ovoce, v tomto případě borůvky
8. Koláč posypeme drobenkou a necháme znovu kynout, tak 15 minut
9. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy