Upečený tvarohový korpus potřený oslazenou bílkovou pěnou, servírovaný nakrájený na řezy.
Ingredience:
Na těsto: | |
220 g | polohrubé mouky |
60 g | moučkového cukru |
20 g | kakaa |
150 ml | oleje |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
2 ks | žloutků |
1 ks | vejce |
tuk a polohrubá mouka na plech | |
Na tvarohovou náplň: | |
500 ml | mléka |
500 g | měkkého tvarohu |
50 g | cukru krupice |
4 ks | žloutků |
1 ks | vejce |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Na sníh: | |
100 g | cukru krupice |
4 ks | bílků |
Postup:
1. Do mísy prosijeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme moučkový cukr, vejce, žloutek, olej, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme 30 minut v chladu odpočinout
2. Měkký tvaroh smícháme s mlékem, vanilkovým i krupicovým cukrem, žloutky a vejcem
3. Pak odpočinuté těsto rozetřeme na tukem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, potřeme připravenou tvarohovou náplní, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 40 minut
4. Mezitím z bílků a krupicového cukru ušleháme pevný sníh, rozetřeme ho na tvarohovou náplň a dopečeme 15 minut při 150 °C, potom necháme vychladnout na plechu
5. Před podáváním nakrájíme na řezy.