REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč plněný tvarohovou náplní, pokladený půlkami broskví, upečený dorůžova.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
120 mlsmetany ke šlehání
1 ksvejce
špetka soli
Na náplň:
500 gměkkého tvarohu
300 gbroskví
150 gmoučkového cukru
1/2 kscitronu
1 ksbalíčku vanilkového cukru
2 ksvajec

Postup:

1. Prosátou hladkou mouku zpracujeme s rozklepnutým vejcem, moučkovým cukrem, smetanou, změklým máslem a špetkou soli na hladké těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet
2. Těsto rozválíme na plát, vyložíme jím kulatou formu o průměru 26 cm a vytvoříme 3 cm vysoký okraj
3. Měkký tvaroh smícháme s rozklepnutými vejci, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, dobře omytou, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou a citronovou šťávou
4. Tvarohovou náplň rozetřeme na těsto ve formě, povrch pokryjeme půlkami broskví, které jsme předem nakrojili do vějířků a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy