Koláč připravený z měkkého tvarohu, polohrubé mouky, vejce, sušeného mléka … naplněný směsí z tvarohu, žloutků, cukru a vypeckovaných třešní, sypaný drobenkou.
Ingredience:
300 g | polohrubé mouky |
100 g | změklého másla |
100 g | cukru moučka |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
2 lžíce | vody |
1 lžíce | sušeného mléka |
1 ks | vejce |
tuk na vymazání plechu | |
mouka na vysypání plechu | |
cukr moučka na posypání | |
Na náplň: | |
750 g | měkkého tvarohu |
250 g | vypeckovaných třešní |
150 g | cukru |
6 ks | žloutků |
špetka strouhané citrónové kůry | |
Na drobenku: | |
200 g | hladké mouky |
100 g | másla |
80 g | cukru krystal |
1 ks | žloutku |
1/2 sáčku | prášku na pečení |
Postup:
1. Máslo vložíme do misky, přidáme vejce, cukr, sušené mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodou, vše důkladně promícháme, vypracujeme hladké těsto
2. Připravené těsto rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Tvaroh rozmícháme s cukrem, žloutky a citrónovou kůrou, rozprostřeme ji na těsto
4. Na povrch koláče vyskládáme vypeckované třešně, které mírně zatlačíme do tvarohové náplně
5. Všechny suroviny na drobenku promícháme a koláč drobenkou hustě posypeme
6. Připravený plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč upečeme
7. Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem a naporcujeme.