REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s třešněmi a drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč připravený z měkkého tvarohu, polohrubé mouky, vejce, sušeného mléka … naplněný směsí z tvarohu, žloutků, cukru a vypeckovaných třešní, sypaný drobenkou.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
100 gzměklého másla
100 gcukru moučka
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 lžícevody
1 lžícesušeného mléka
1 ksvejce
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
cukr moučka na posypání
Na náplň:
750 gměkkého tvarohu
250 gvypeckovaných třešní
150 gcukru
6 ksžloutků
špetka strouhané citrónové kůry
Na drobenku:
200 ghladké mouky
100 gmásla
80 gcukru krystal
1 ksžloutku
1/2 sáčkuprášku na pečení

Postup:

1. Máslo vložíme do misky, přidáme vejce, cukr, sušené mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodou, vše důkladně promícháme, vypracujeme hladké těsto
2. Připravené těsto rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Tvaroh rozmícháme s cukrem, žloutky a citrónovou kůrou, rozprostřeme ji na těsto
4. Na povrch koláče vyskládáme vypeckované třešně, které mírně zatlačíme do tvarohové náplně
5. Všechny suroviny na drobenku promícháme a koláč drobenkou hustě posypeme
6. Připravený plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč upečeme
7. Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem a naporcujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy