REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s třešněmi a drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč připravený z měkkého tvarohu, polohrubé mouky, vejce, sušeného mléka … naplněný směsí z tvarohu, žloutků, cukru a vypeckovaných třešní, sypaný drobenkou.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
100 gzměklého másla
100 gcukru moučka
1/2 sáčkuprášku do pečiva
2 lžícevody
1 lžícesušeného mléka
1 ksvejce
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
cukr moučka na posypání
Na náplň:
750 gměkkého tvarohu
250 gvypeckovaných třešní
150 gcukru
6 ksžloutků
špetka strouhané citrónové kůry
Na drobenku:
200 ghladké mouky
100 gmásla
80 gcukru krystal
1 ksžloutku
1/2 sáčkuprášku na pečení

Postup:

1. Máslo vložíme do misky, přidáme vejce, cukr, sušené mléko, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vodou, vše důkladně promícháme, vypracujeme hladké těsto
2. Připravené těsto rozprostřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Tvaroh rozmícháme s cukrem, žloutky a citrónovou kůrou, rozprostřeme ji na těsto
4. Na povrch koláče vyskládáme vypeckované třešně, které mírně zatlačíme do tvarohové náplně
5. Všechny suroviny na drobenku promícháme a koláč drobenkou hustě posypeme
6. Připravený plech vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a koláč upečeme
7. Vychladlý koláč poprášíme moučkovým cukrem a naporcujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy