Těsto z mouky, tvarohu, cukru a dalších ingrediencí, posypané červeným rybízem, upečené dozlatova.
Ingredience:
250 g | červeného rybízu |
180 g | polohrubé mouky |
160 g | krupicového cukru |
130 g | tuku Hery |
130 g | měkkého tvarohu |
2 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilinového cukru |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
2-3 lžíce | vlažného mléka |
špetka na jemno nastrouhané citronové kůry | |
tuk na vymazání formy | |
strouhanka na vymazání formy | |
moučkový cukr na poprášení |
Postup:
1. Změklý tuk ušleháme do hladké pěny a postupně do něho zašleháme krupicový i vanilinový cukr
2. Pak vmícháme žloutky, tvaroh, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, mléko, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec po lžících tuhý sníh z bílků
3. Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy nebo koláčové formy s vyšším okrajem a poklademe omytými, osušenými kuličkami rybízu
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30-35 minut dozlatova, po vychladnutí poprášíme koláč moučkovým cukrem.