REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s rybízem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, tvarohu, cukru a dalších ingrediencí, posypané červeným rybízem, upečené dozlatova.


Ingredience:
250 gčerveného rybízu
180 gpolohrubé mouky
160 gkrupicového cukru
130 gtuku Hery
130 gměkkého tvarohu
2 ksvajec
1 kssáčku vanilinového cukru
1/2 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
2-3 lžícevlažného mléka
špetka na jemno nastrouhané citronové kůry
tuk na vymazání formy
strouhanka na vymazání formy
moučkový cukr na poprášení

Postup:

1. Změklý tuk ušleháme do hladké pěny a postupně do něho zašleháme krupicový i vanilinový cukr
2. Pak vmícháme žloutky, tvaroh, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, mléko, prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva a nakonec po lžících tuhý sníh z bílků
3. Těsto rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy nebo koláčové formy s vyšším okrajem a poklademe omytými, osušenými kuličkami rybízu
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30-35 minut dozlatova, po vychladnutí poprášíme koláč moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy