REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč s rebarborou a jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z kynutého těsta, pokladený jahodami a rebarborou, posypaný drobenkou.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
100 gměkkého tvarohu
60 gcukru krupice
50 gmásla
15 gdroždí
50 mlmléka
2 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového cukru
špetka soli
Na drobenku:
50 gpolohrubé mouky
50 gcukru krupice
50 gmásla
Na dohotovení:
300 grebarbory
300 gjahod

Postup:

1. Do prosáté hladké mouky uděláme důlek a do něho rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Změklé máslo utřeme s měkkým tvarohem, žloutky, vanilkovým i zbylým krupicovým cukrem a špetkou soli, přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 45 minut kynout
3. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 1cm, položíme ho na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě asi 20 minut kynout, potom na těstě vytvoříme pruhy z na drobno nakrájených očištěných jahod i rebarbory
4. Nakonec celý koláč posypeme drobenkou připravenou z polohrubé mouky, krupicového cukru a změklého másla, vložíme do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy