REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené těsto plněné jablky, brusinkami a tvarohovou směsí, posypané drobenou, dopečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
280 gpolohrubé mouky
200 gmásla
100 gmoučkového cukru
100 gměkkého tvarohu
2 lžícesolamylu
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
1 ksvejce
Na náplň:
400 gměkkého tvarohu
100 gbrusinek
100 gmoučkového cukru
2 lžícesolamylu
8 ksmalých jablek
3 ksvajec
2 ksbalíčku vanilkového cukru
Na drobenku:
30 gpolohrubé mouky
20 gmásla
10 gcukru krupice
2 ksbalíčků vanilkového cukru
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva

Postup:

1. Polohrubou mouku prosijeme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, solamylem, přidáme rozklepnuté vejce, změklé nakrájené máslo, měkký tvaroh a vypracujeme pevné těsto
2. Těstem vyložíme dortovou formu o průměru 26 cm a vytvoříme 4 cm vysoký okraj
3. Oloupaná jablka zbavíme jádřince tak, aby plody zůstaly v celku, pak jablka naskládáme na těsto ve formě a jejich středy vyplníme brusinkami
4. Měkký tvaroh smícháme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem, solamylem a rozklepnutými vejci, rozetřeme na jablka a zapečeme v předehřáté troubě při 160 °C 20 minut
5. Pak koláč vyndáme, posypeme drobenkou připravenou smícháním polohrubé mouky, prášku do pečiva, krupicovým cukrem i vanilkovými cukry a změklého másla
6. Dáme zpět do trouby, pečeme ještě 30 minut, necháme vychladnout ve formě a potom vyndáme z formy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy