REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový koláč II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené těsto plněné jablky, brusinkami a tvarohovou směsí, posypané drobenou, dopečené dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
280 gpolohrubé mouky
200 gmásla
100 gmoučkového cukru
100 gměkkého tvarohu
2 lžícesolamylu
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
1 ksvejce
Na náplň:
400 gměkkého tvarohu
100 gbrusinek
100 gmoučkového cukru
2 lžícesolamylu
8 ksmalých jablek
3 ksvajec
2 ksbalíčku vanilkového cukru
Na drobenku:
30 gpolohrubé mouky
20 gmásla
10 gcukru krupice
2 ksbalíčků vanilkového cukru
1/2 lžičkykypřicího prášku do pečiva

Postup:

1. Polohrubou mouku prosijeme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem, solamylem, přidáme rozklepnuté vejce, změklé nakrájené máslo, měkký tvaroh a vypracujeme pevné těsto
2. Těstem vyložíme dortovou formu o průměru 26 cm a vytvoříme 4 cm vysoký okraj
3. Oloupaná jablka zbavíme jádřince tak, aby plody zůstaly v celku, pak jablka naskládáme na těsto ve formě a jejich středy vyplníme brusinkami
4. Měkký tvaroh smícháme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem, solamylem a rozklepnutými vejci, rozetřeme na jablka a zapečeme v předehřáté troubě při 160 °C 20 minut
5. Pak koláč vyndáme, posypeme drobenkou připravenou smícháním polohrubé mouky, prášku do pečiva, krupicovým cukrem i vanilkovými cukry a změklého másla
6. Dáme zpět do trouby, pečeme ještě 30 minut, necháme vychladnout ve formě a potom vyndáme z formy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy