Chutný dort připravený z piškotů, másla a mleté kávy, plněný tvarohem, mandarinkami, vejci …….
Ingredience:
Rozpis na cca 12 řezů: | |
200 g | piškotů |
3 lžíce | másla |
1 lžička | mleté kávy |
Na náplň: | |
1000 g | měkkého plnotučného tvarohu |
350 g | cukru |
150 g | mandarinek z plechovky |
100 g | zakysané smetany |
80 g | másla |
100 ml | smetany ke šlehání |
4 ks | vajec |
2 ks | limetek |
1/2 lžičky | vanilkového cukru |
Na sníh: | |
200 g | krystalového cukru |
50 g | moučkového cukru |
2 lžičky | instantní kávy |
5 ks | bílků |
Postup:
1. Piškoty rozdrtíme válečkem a drobečky dobře promícháme se změklým máslem
2. Dortovou formu vyložíme alobalem
3. Piškotovou hmotu natlačíme na dno a po obvodu
4. Limetky omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu
5. Změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do mísy a utřeme s tvarohem, vejci, oběma druhy cukru, sladkou i zakysanou smetanou na hladký krém, ochutíme limetkovou šťávou a kůrou
6. Mandarinky necháme dobře okapat a vmícháme je do tvarohové náplně, kterou rozetřeme do formy na piškotový korpus
7. Dáme do trouby a pečeme při 90 °C asi 120 minut
8. Pak dort vyndáme a necháme vychladnout
9. Na bílkový sníh nalijeme do kastrůlku 80 ml vody, rozmícháme v ní 100 g krystalového cukru, instantní kávu a přivedeme k varu a při 120 °C krátce povaříme
10. Bílky vyšleháme se zbylým krystalovým i moučkovým cukrem a za stálého míchání přiléváme vroucí kávový mok
11. Mícháme dokud sníh nevychladne
12. Vychladlý dort potřeme bílkovým sněhem a zprudka zapečeme
13. Po vychladnutí poprášíme dort mletou kávou.