REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový dort s mandarinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný dort připravený z piškotů, másla a mleté kávy, plněný tvarohem, mandarinkami, vejci …….


Ingredience:
Rozpis na cca 12 řezů:
200 gpiškotů
3 lžícemásla
1 lžičkamleté kávy
Na náplň:
1000 gměkkého plnotučného tvarohu
350 gcukru
150 gmandarinek z plechovky
100 gzakysané smetany
80 gmásla
100 mlsmetany ke šlehání
4 ksvajec
2 kslimetek
1/2 lžičkyvanilkového cukru
Na sníh:
200 gkrystalového cukru
50 gmoučkového cukru
2 lžičkyinstantní kávy
5 ksbílků

Postup:

1. Piškoty rozdrtíme válečkem a drobečky dobře promícháme se změklým máslem
2. Dortovou formu vyložíme alobalem
3. Piškotovou hmotu natlačíme na dno a po obvodu
4. Limetky omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu
5. Změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do mísy a utřeme s tvarohem, vejci, oběma druhy cukru, sladkou i zakysanou smetanou na hladký krém, ochutíme limetkovou šťávou a kůrou
6. Mandarinky necháme dobře okapat a vmícháme je do tvarohové náplně, kterou rozetřeme do formy na piškotový korpus
7. Dáme do trouby a pečeme při 90 °C asi 120 minut
8. Pak dort vyndáme a necháme vychladnout
9. Na bílkový sníh nalijeme do kastrůlku 80 ml vody, rozmícháme v ní 100 g krystalového cukru, instantní kávu a přivedeme k varu a při 120 °C krátce povaříme
10. Bílky vyšleháme se zbylým krystalovým i moučkovým cukrem a za stálého míchání přiléváme vroucí kávový mok
11. Mícháme dokud sníh nevychladne
12. Vychladlý dort potřeme bílkovým sněhem a zprudka zapečeme
13. Po vychladnutí poprášíme dort mletou kávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy