REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový dort s mandarinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný dort připravený z piškotů, másla a mleté kávy, plněný tvarohem, mandarinkami, vejci …….


Ingredience:
Rozpis na cca 12 řezů:
200 gpiškotů
3 lžícemásla
1 lžičkamleté kávy
Na náplň:
1000 gměkkého plnotučného tvarohu
350 gcukru
150 gmandarinek z plechovky
100 gzakysané smetany
80 gmásla
100 mlsmetany ke šlehání
4 ksvajec
2 kslimetek
1/2 lžičkyvanilkového cukru
Na sníh:
200 gkrystalového cukru
50 gmoučkového cukru
2 lžičkyinstantní kávy
5 ksbílků

Postup:

1. Piškoty rozdrtíme válečkem a drobečky dobře promícháme se změklým máslem
2. Dortovou formu vyložíme alobalem
3. Piškotovou hmotu natlačíme na dno a po obvodu
4. Limetky omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu
5. Změklé máslo nakrájíme na kousky, dáme do mísy a utřeme s tvarohem, vejci, oběma druhy cukru, sladkou i zakysanou smetanou na hladký krém, ochutíme limetkovou šťávou a kůrou
6. Mandarinky necháme dobře okapat a vmícháme je do tvarohové náplně, kterou rozetřeme do formy na piškotový korpus
7. Dáme do trouby a pečeme při 90 °C asi 120 minut
8. Pak dort vyndáme a necháme vychladnout
9. Na bílkový sníh nalijeme do kastrůlku 80 ml vody, rozmícháme v ní 100 g krystalového cukru, instantní kávu a přivedeme k varu a při 120 °C krátce povaříme
10. Bílky vyšleháme se zbylým krystalovým i moučkovým cukrem a za stálého míchání přiléváme vroucí kávový mok
11. Mícháme dokud sníh nevychladne
12. Vychladlý dort potřeme bílkovým sněhem a zprudka zapečeme
13. Po vychladnutí poprášíme dort mletou kávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy