REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový dezert z pečeného korpusu, zdobený čokoládovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z pečeného korpusu a tvarohové náplně připravený úžasný dezert, dozdobený čokoládovou polevou a případně dalšími ozdůbkami dle vlastní fantazie.


Ingredience:
Na těsto:
250 g tmavé čokolády
150 ghladké mouky
100 gkrupicového cukru
60 gmásla
2 ksvejce
1/2 lžičkyprášku do pečiva
pár kapek mandlové esence
špetka soli
Na náplň:
500 gtučného tvarohu
250 gslazeného kondenzovaného mléka
60 gzakysané smetany nebo řeckého jogurtu
4 ksplátky želatiny
dřeň z vanilkového lusku nebo pár kapek vanilkové esence
Ostatní:
čokoládová poleva + zdobení dle fantazie
papír na pečení
čokoládová poleva

Postup:

1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny
2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a vymícháme do hladké konzistence
3. Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme
4. Připravíme si menší formu, případně pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení, troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch)
5. A teď musíme pracovat hbitě, neboť těsto velice rychle tuhne … do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady mouku … ), tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a formu vložíme do trouby
6. Pečeme cca 15 min, pro jistotu uděláme špejlový test, pokud špejle zabodnutá do korpusu bude po vytáhnutí čistá, je hotovo
7. A jdeme na náplň; tvaroh smícháme se salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké, přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence
8. Želatinu si připravíme dle návodu, všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému
9. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice
10. Připravíme si čokoládovou hustou polevu, polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme … záleží na vkusu toho, kdo to bude dělat … 11. No a zdobíme dle možností, fantazie, zásob … a tak, jak sami umíme a chceme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy