REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohový dezert z pečeného korpusu, zdobený čokoládovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z pečeného korpusu a tvarohové náplně připravený úžasný dezert, dozdobený čokoládovou polevou a případně dalšími ozdůbkami dle vlastní fantazie.


Ingredience:
Na těsto:
250 g tmavé čokolády
150 ghladké mouky
100 gkrupicového cukru
60 gmásla
2 ksvejce
1/2 lžičkyprášku do pečiva
pár kapek mandlové esence
špetka soli
Na náplň:
500 gtučného tvarohu
250 gslazeného kondenzovaného mléka
60 gzakysané smetany nebo řeckého jogurtu
4 ksplátky želatiny
dřeň z vanilkového lusku nebo pár kapek vanilkové esence
Ostatní:
čokoládová poleva + zdobení dle fantazie
papír na pečení
čokoládová poleva

Postup:

1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mandlovou esenci a opět šleháme do husté, bílé pěny
2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme máslo a vymícháme do hladké konzistence
3. Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a pečlivě zamícháme
4. Připravíme si menší formu, případně pekáček 20 x 25 cm (já měla o něco větší, proto mám těsto nižší) a vysteleme ho papírem na pečení, troubu předehřejeme na 170 °C (horkovzduch)
5. A teď musíme pracovat hbitě, neboť těsto velice rychle tuhne … do ušlehané vaječné pěny přidáme vlahou čokoládu, rychle promícháme a nakonec po částech přidáme sypké přísady mouku … ), tuhé těsto pomocí stěrky rozetřeme po papíře a formu vložíme do trouby
6. Pečeme cca 15 min, pro jistotu uděláme špejlový test, pokud špejle zabodnutá do korpusu bude po vytáhnutí čistá, je hotovo
7. A jdeme na náplň; tvaroh smícháme se salkem a opravdu si ho odvážíme, nedávejte celou plechovku, bylo by to příliš sladké, přidáme kysanou smetanu (jogurt) a dřeň z vanilkového lusku, nemáme-li, přidáme pár kapek vanilkové esence
8. Želatinu si připravíme dle návodu, všechno potom smícháme do hustého, hladkého krému
9. Náplň rozetřeme na vychladlé, upečené těsto, zarovnáme a dáme do lednice
10. Připravíme si čokoládovou hustou polevu, polevou polijeme tvaroh a uhladíme nebo naopak navlníme … záleží na vkusu toho, kdo to bude dělat … 11. No a zdobíme dle možností, fantazie, zásob … a tak, jak sami umíme a chceme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy