REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové syrníky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z tvarohového těsta vykrájená kolečka, usmažené v oleji dozlatova, servírovaná teplá, ozdobená šlehačkou a kompotem nebo džemem, moučkovým a vanilkovým cukrem.


Ingredience:
1 balíčektučného tvarohu
3 lžícehrubé mouky
1 lžícecukru
1 ksvejce
sůl
olej na smažení
strouhanka na vyválení
Na ozdobu:
1,5 dlšlehačky na vyšlehání
brusinkoý kompot nebo borůvkový džem
moučkový a vanilkový cukr na posypání

Postup:

1. Propasírovaný tvaroh smícháme s vejcem, moukou, solí a cukrem v hladké těsto
2. Z těsta vyválíme váleček, z kterého vykrájíme kola, na která vytlačíme vzorek pomocí paličky na maso, na prkénku posypaném strouhankou dotvarujeme
3. Kolečka asi 1 cm vysoká usmažíme v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dorůžova a hned je podáváme, ještě teplá, ozdobená šlehačkou a kompotem nebo džemem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy