REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové řezy s bílou a tmavou čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný pečený korpus potřený tmavou, pak i světlou náplní ze želatiny, kakaa a dalších ingrediencí, dezert posypaný kakaem, servírovaný dobře ztuhnutý v lednici.


Ingredience:
Těsto na plech 30 x 40 cm:
140 gjemného krystalového cukru
70 gpolohrubé mouky
20 gkakaa
3/4 lžičkyprášku do pečiva
5 ksvajec
špetka soli
Na obě tvarohové náplně:
1 kgtvarohu
200 gtmavé čokolády
200 gbílé čokolády
35 gželatiny (20 g do tmavé náplně + 15 g do bílé náplně)
1 lšlehačky (smetany)
2 lžícevody
Ostatní:
kakao na posyp

Postup:

1. Bílky vyšleháme se špetkou soli, přidáme cukr a dobře vyšleháme, přidáme žloutky a na nejmenších obrátkách jejich zašleháme, pak přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, kakao doporučuji prosít také, zamícháme už jen ručně, jemně, ale důkladně
2. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 190 °C cca 15 minut
3. Nad párou si za stálého míchání rozpustíme nejprve tmavou čokoládu, dáváme pozor, aby se mísa nedotýkala vody, čokoláda může srazit, rozpuštěnou čokoládu odložíme na chvíli bokem
4. Do 20 g želatiny přidáme 2 lžíce vody a necháme ji nabobtnat, šlehačku vyšleháme, tvaroh rozmícháme a přidáme vyšlehanou šlehačku, celou masu rozdělíme na 2 poloviny, případně pokud máme obavy, že si hmotu nerozdělíme přesně na polovinu, tak si uděláme základ (tvarohovo-šlehačkový) pro tmavou i pro světlou náplň zvlášť
5. Nabobtnalou želatinu zahřejeme na velmi mírném ohni za stálého míchání
6. Do jedné poloviny šlehačkovo-tvarohové směsi přidáme ochlazenou, ale stále tekutou tmavou čokoládu, dobře promícháme, z této šlehačkovo-tvarohovo-čokoládové masy přidáme do želatiny 2-3 lžíce a dobře rozmícháme v želatině, pak přidáme do zbytku masy a dobře prošleháme, aby želatina dostala do celé hmoty
7. Hmotu natřeme na piškot (z vychladlé piškoty jsme odstranili pečící papír) a odložíme zachladit do chladničky (doporučuji na 15 minut do mrazáku)
8. Nad párou za stálého míchání rozpustíme bílou čokoládu s 1 lžící vody a postupujeme stejně jako při tmavé čokoládě pouze s menším množstvím želatiny
9. Světlu šlehačkovo-tvarohovo-čokoládově želatinovou masu natřeme na tmavou nádivku a odložíme minimálně na 3 hodiny ztuhnout do lednice
10. Před podáváním jemně poprášíme kakaem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy