REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové řezy s bílou a tmavou čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadýchaný pečený korpus potřený tmavou, pak i světlou náplní ze želatiny, kakaa a dalších ingrediencí, dezert posypaný kakaem, servírovaný dobře ztuhnutý v lednici.


Ingredience:
Těsto na plech 30 x 40 cm:
140 gjemného krystalového cukru
70 gpolohrubé mouky
20 gkakaa
3/4 lžičkyprášku do pečiva
5 ksvajec
špetka soli
Na obě tvarohové náplně:
1 kgtvarohu
200 gtmavé čokolády
200 gbílé čokolády
35 gželatiny (20 g do tmavé náplně + 15 g do bílé náplně)
1 lšlehačky (smetany)
2 lžícevody
Ostatní:
kakao na posyp

Postup:

1. Bílky vyšleháme se špetkou soli, přidáme cukr a dobře vyšleháme, přidáme žloutky a na nejmenších obrátkách jejich zašleháme, pak přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, kakao doporučuji prosít také, zamícháme už jen ručně, jemně, ale důkladně
2. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 190 °C cca 15 minut
3. Nad párou si za stálého míchání rozpustíme nejprve tmavou čokoládu, dáváme pozor, aby se mísa nedotýkala vody, čokoláda může srazit, rozpuštěnou čokoládu odložíme na chvíli bokem
4. Do 20 g želatiny přidáme 2 lžíce vody a necháme ji nabobtnat, šlehačku vyšleháme, tvaroh rozmícháme a přidáme vyšlehanou šlehačku, celou masu rozdělíme na 2 poloviny, případně pokud máme obavy, že si hmotu nerozdělíme přesně na polovinu, tak si uděláme základ (tvarohovo-šlehačkový) pro tmavou i pro světlou náplň zvlášť
5. Nabobtnalou želatinu zahřejeme na velmi mírném ohni za stálého míchání
6. Do jedné poloviny šlehačkovo-tvarohové směsi přidáme ochlazenou, ale stále tekutou tmavou čokoládu, dobře promícháme, z této šlehačkovo-tvarohovo-čokoládové masy přidáme do želatiny 2-3 lžíce a dobře rozmícháme v želatině, pak přidáme do zbytku masy a dobře prošleháme, aby želatina dostala do celé hmoty
7. Hmotu natřeme na piškot (z vychladlé piškoty jsme odstranili pečící papír) a odložíme zachladit do chladničky (doporučuji na 15 minut do mrazáku)
8. Nad párou za stálého míchání rozpustíme bílou čokoládu s 1 lžící vody a postupujeme stejně jako při tmavé čokoládě pouze s menším množstvím želatiny
9. Světlu šlehačkovo-tvarohovo-čokoládově želatinovou masu natřeme na tmavou nádivku a odložíme minimálně na 3 hodiny ztuhnout do lednice
10. Před podáváním jemně poprášíme kakaem.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy