REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvoubarevné řezy z pečeného kakaového korpusu plněného tvarohovou náplní, ozdobené lístky máty a moučkovým cukrem. Dávka je na velký plech.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
250 gmásla
160 gpráškového cukru
2-6 lžicmléka
4 lžícekakaa
4 lžičkykypřícího prášku
2 ksvaječné žloutkx
Na náplň:
1 kgtvarohu
200 gkrupicového cukru
120 gpráškového cukru
60 gmásla
4 sáčkyvanilkové cukry
2 balenívanilkového pudinku (Zlatý klas)
2 lžícelimetkové šťávy
6 ksvajec (bílky a žloutky zvlášť)
Ostatní:
lístky máta a moučkový cukr na ozdobu
tuk na vymazání plechu, mouka na vysypání

Postup:

1. Ze surovin na těsto uhněteme těsto, které dáme do fólie a do lednice tak na 30 min
2. Pak těsto rozdělíme na dvě části, spodní dáme do vymazaného a vysypaného plechu, natřeme náplní a zakryjeme druhým plátem těsta
3. Pečeme při teplotě cca 160-170 °C 20-30 minut
4. Prochladlý moučník ozdobíme lístky máty a posypeme moučkovým cukrem. Příprava náplně:
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem, jemný tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, vmícháme pudinky (Zlatý klas), limetkovou šťávu, máslo, žloutky a nakonec ušlehaný sníh z bílků.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy