Dvoubarevné řezy z pečeného kakaového korpusu plněného tvarohovou náplní, ozdobené lístky máty a moučkovým cukrem. Dávka je na velký plech.
Ingredience:
Na těsto: | |
400 g | hladké mouky |
250 g | másla |
160 g | práškového cukru |
2-6 lžic | mléka |
4 lžíce | kakaa |
4 lžičky | kypřícího prášku |
2 ks | vaječné žloutkx |
Na náplň: | |
1 kg | tvarohu |
200 g | krupicového cukru |
120 g | práškového cukru |
60 g | másla |
4 sáčky | vanilkové cukry |
2 balení | vanilkového pudinku (Zlatý klas) |
2 lžíce | limetkové šťávy |
6 ks | vajec (bílky a žloutky zvlášť) |
Ostatní: | |
lístky máta a moučkový cukr na ozdobu | |
tuk na vymazání plechu, mouka na vysypání |
Postup:
1. Ze surovin na těsto uhněteme těsto, které dáme do fólie a do lednice tak na 30 min
2. Pak těsto rozdělíme na dvě části, spodní dáme do vymazaného a vysypaného plechu, natřeme náplní a zakryjeme druhým plátem těsta
3. Pečeme při teplotě cca 160-170 °C 20-30 minut
4. Prochladlý moučník ozdobíme lístky máty a posypeme moučkovým cukrem. Příprava náplně:
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem, jemný tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, vmícháme pudinky (Zlatý klas), limetkovou šťávu, máslo, žloutky a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.