REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové řezy II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dvoubarevné řezy z pečeného kakaového korpusu plněného tvarohovou náplní, ozdobené lístky máty a moučkovým cukrem. Dávka je na velký plech.


Ingredience:
Na těsto:
400 ghladké mouky
250 gmásla
160 gpráškového cukru
2-6 lžicmléka
4 lžícekakaa
4 lžičkykypřícího prášku
2 ksvaječné žloutkx
Na náplň:
1 kgtvarohu
200 gkrupicového cukru
120 gpráškového cukru
60 gmásla
4 sáčkyvanilkové cukry
2 balenívanilkového pudinku (Zlatý klas)
2 lžícelimetkové šťávy
6 ksvajec (bílky a žloutky zvlášť)
Ostatní:
lístky máta a moučkový cukr na ozdobu
tuk na vymazání plechu, mouka na vysypání

Postup:

1. Ze surovin na těsto uhněteme těsto, které dáme do fólie a do lednice tak na 30 min
2. Pak těsto rozdělíme na dvě části, spodní dáme do vymazaného a vysypaného plechu, natřeme náplní a zakryjeme druhým plátem těsta
3. Pečeme při teplotě cca 160-170 °C 20-30 minut
4. Prochladlý moučník ozdobíme lístky máty a posypeme moučkovým cukrem. Příprava náplně:
Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem, jemný tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, vmícháme pudinky (Zlatý klas), limetkovou šťávu, máslo, žloutky a nakonec ušlehaný sníh z bílků.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené – Iva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy