REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové košíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené košíčky plněné tvarohovou náplní a půlkami meruněk.


Ingredience:
Rozpis na 12 kousků
Na těsto:
150 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksvejce
Na náplň:
1 lžícena jemno nastrouhané citronové kůry
1 lžícecitronové šťávy
250 gměkkého tvarohu
40 gmoučkového cukru
12 kspůlek kompotovaných meruněk
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksvejce

Postup:

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, rozklepnuté vejce, změklé máslo nakrájené na menší kousky, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut odpočinout do chladu
2. Na náplň měkký tvaroh smícháme s rozklepnutým vejcem, moučkovým i vanilkovým cukrem a dochutíme citronovou šťávou i kůrou
3. Odpočinuté těsto rozkrájíme na 12 kousků a každý vtlačíme do kovové formičky na košíčky, naplníme je připravenou náplní a do středu každého vmáčkneme půlku meruňky
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut, po upečení necháme krátce zchladnout ve formičkách, pak vyklopíme na kovoou mřížku.

Doporučení:

Podáváme v barevných papírových košíčcích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy