REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové koláčky bez kynutí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto připravené v pekárně, vytvarované do tvaru koláčků, ty naplněné tvarohem, ozdobené povidly a drobenkou, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 ghladké výběrové mouky
42 gdroždí
250 mlmléka
200 mloleje
1 sáčekvanilkový pudinkový prášek (nevaříme)
1 sáčekvanilkový cukr
3 lžícemoučkového cukru
1 lžičkasoli
2 ksžloutky
Ostatní:
tvaroh
povidla
drobenka
rozšlehaný bílek s kapkou vody na potření

Postup:
  1. Nenechávám vzejít ani kvásek, těsto mi umíchá pečka na program těstoviny.
  2. Pak si propracované těsto rozdělím na dva díly, s jednou půlkou pracuji, druhou v mikrotenovém sáčku odložím do ledničky
  3. Vyválím hada a odkrojím 20 stejných kousků, naplním, uzavřu, uprostřed udělám prstem důlek, do něj píchnu 2x vidličkou, přidám trochu povidel
  4. Potřu rozšlehaným bílkem s kapkou vody, posypu drobenkou a peču na 180 °C cca 15 minut.
Poznámka:

Foto i text: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy