Smažené koblížky obalené ve vanilinovém cukru.
Ingredience:
1/4 hrnku | hladké mouky |
1/4 hrnku | polohrubé mouky |
1/2 ks | měkkého tvarohu |
1 ks | vejce |
1 ks | žloutku |
2 lžíce | roslinného tuku |
kvásek z mléka, mouky a droždí | |
vanilinový cukr | |
mouka na pomoučení válu | |
olej na smažení |
Postup:
1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout
2. Z mouky, měkkého tvarohu, vejce, žloutku a kvásku vypracujeme těsto
3. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na 5 mm tlustou placku
4. Nejlépe tvořítkem vykrajujeme kolečka, která smažíme v horkém oleji dozlatova
5. Ještě horké koblížky obalujeme ve vanilinovém cukru.