Tento recept můžeme podávat při chronickém zánětu slinivky břišní. Tvaroh utřený s máslem a žloutky, smíchaný se sněhem z bílků, uvařený a servírovaný s nasucho opraženou strouhankou.
Ingredience:
500 g | měkkého tvarohu |
180 g | krupice |
40 g | rostlinného tuku |
20 g | másla |
2 ks | vajec |
1 dl | mléka |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Tvaroh dobře rozetřeme s máslem a žloutky
2. Vmícháme poloviční množství krupice zvlhčené mlékem a osolíme
3. Těsto necháme asi 20 minut odpočinout a nakonec vmícháme druhou polovinu krupice a ušlehaný tuhý sníh z bílků
4. Z hotového těsta vytvarujeme knedlík, zabalíme ho do navlhčeného ubrousku a vaříme asi 20 minut
5. Uvařený knedlík pokrájíme na plátky, posypeme nasucho opraženou strouhankou a pokapeme čerstvým máslem
6. Podáváme s kompotem nebo se zeleninovým salátem.