REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíky s ovocem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z tvarohu, vejce a mouky, plněné ovocem, servírované posypané osmaženou strouhankou smíchanou s cukrem.


Ingredience:
250 gměkkého tvarohu
250 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
1/2 kssáčku kypřicího prášku
ovoce podle vlasního výběru (jahody, meruňky, borůvky, jablka)
moučkový cukr na posypání
voda
sůl
Na strouhanku:
1 hrnekstrouhanky
3 lžícemásla

Postup:

1. Měkký tvaroh utřeme s vejcem a špetkou soli dohladka
2. Přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem a vypracujeme polotuhé těsto, které necháme 30 minut odpočinout
3. Pak těsto rozdělíme na kousky, z každého uděláme v dlani placičku, zabalíme do ní ovoce a zakulatíme
4. Potom knedlíky vložíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch, poté je vyjmeme, ihned roztrháme 2 vidličkami, aby unikla pára
5. Podáváme posypané moučkovým cukrem a strouhankou osmaženou na na másle.

Doporučení:

U jablečné náplně posypeme osmaženou strouhankou a skořicovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy