Knedlíky z tvarohu, vejce a mouky, plněné ovocem, servírované posypané osmaženou strouhankou smíchanou s cukrem.
Ingredience:
250 g | měkkého tvarohu |
250 g | polohrubé mouky |
1 ks | vejce |
1/2 ks | sáčku kypřicího prášku |
ovoce podle vlasního výběru (jahody, meruňky, borůvky, jablka) | |
moučkový cukr na posypání | |
voda | |
sůl | |
Na strouhanku: | |
1 hrnek | strouhanky |
3 lžíce | másla |
Postup:
1. Měkký tvaroh utřeme s vejcem a špetkou soli dohladka
2. Přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem a vypracujeme polotuhé těsto, které necháme 30 minut odpočinout
3. Pak těsto rozdělíme na kousky, z každého uděláme v dlani placičku, zabalíme do ní ovoce a zakulatíme
4. Potom knedlíky vložíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch, poté je vyjmeme, ihned roztrháme 2 vidličkami, aby unikla pára
5. Podáváme posypané moučkovým cukrem a strouhankou osmaženou na na másle.
U jablečné náplně posypeme osmaženou strouhankou a skořicovým cukrem.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová