Knedlíky z tvarohového těsta plněné jahodami, podávané přelité jahodovou směsí.
Ingredience:
150 g | měkkého tvarohu |
120 g | polohrubé mouky |
100 g | sušenkových drobečků |
80 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
20 ks | jahod |
2,5 dl | smetany ke šlehání |
1 lžička | solamylu |
špetka kypřicího prášku do pečiva | |
mouka na pomoučení | |
voda |
Postup:
1. Polohrubou mouku promícháme se solamylem, práškem do pečiva a prosejeme do mísy
2. Přidáme sušenkové drobečky, vejce rozšlehané s tvarohem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu 20 minut odpočinout
3. Stranou si odložíme 12 mražených jahod, ostatní necháme v sítu povolit a rozmačkáme je s moučkovým cukrem
4. Na pomoučeném vále těsto prohněteme, vytvoříme z něho váleček, který rozkrájíme na 12 stejných kousků, do každého vtiskneme odloženou jahodu a v pomoučených dlaních připravíme kulaté knedlíčky
5. Pak je vaříme ve vroucí mírně osolené vodě asi 7-8 minut, dokud nevyplavou napovrch, vyjmeme je, rozdělíme na talíře, přelijeme středně ušlehanou šlehačkou promíchanou s rozmačkanými jahodami a ihned podáváme.