REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíky s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z tvarohového těsta plněné jahodami, podávané přelité jahodovou směsí.


Ingredience:
150 gměkkého tvarohu
120 gpolohrubé mouky
100 gsušenkových drobečků
80 gmoučkového cukru
1 ksvejce
20 ksjahod
2,5 dlsmetany ke šlehání
1 lžičkasolamylu
špetka kypřicího prášku do pečiva
mouka na pomoučení
voda

Postup:

1. Polohrubou mouku promícháme se solamylem, práškem do pečiva a prosejeme do mísy
2. Přidáme sušenkové drobečky, vejce rozšlehané s tvarohem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu 20 minut odpočinout
3. Stranou si odložíme 12 mražených jahod, ostatní necháme v sítu povolit a rozmačkáme je s moučkovým cukrem
4. Na pomoučeném vále těsto prohněteme, vytvoříme z něho váleček, který rozkrájíme na 12 stejných kousků, do každého vtiskneme odloženou jahodu a v pomoučených dlaních připravíme kulaté knedlíčky
5. Pak je vaříme ve vroucí mírně osolené vodě asi 7-8 minut, dokud nevyplavou napovrch, vyjmeme je, rozdělíme na talíře, přelijeme středně ušlehanou šlehačkou promíchanou s rozmačkanými jahodami a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy