REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíky s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené tvarohové knedlíky plněné jahodani a čokoládou, při servírování posypané tvarohem, cukrem, přelité máslem.


Ingredience:
250 gměkkého tvarohu
200 gpolohrubé mouky
80 gmásla
40 gcukru
2 ksžloutků
špetka soli
voda
Na náplň:
hořká čokoláda
jahody
Na dohotovení:
nastrouhaný tvrdý tvaroh
rozehřáté máslo
moučkový cukr

Postup:

1. Žloutky utřeme se změklým máslem, cukrem a špetkou soli
2. Pak po částech zatřeme měkký tvaroh, postupně zahustíme prosátou polohrubou mouku, až získáme vláčné těsto, které rozdělíme na kousky
3. Do každého kousku zabalíme jahodu a kostičku hořké čokolády
4. Připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, promícháme a vaříme, dokud knedlíky nevyplavou na povrch (asi 5 minut)
5. Rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme rozehřátým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy