REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký pokrm vhodný k požívání i u osob trpících vředovými chorobami.


Ingredience:
350 gměkkého tvarohu
150 gveky
50 gstrouhanky na posypání
50 gcukru na posypání
50 gmásla na pokapání
40 g krupice
40 g cukru
40 g strouhanky
20 gmásla
1 ksvejce
1 dlmléka
vanilkový cukr
sůl

Postup:

1. Veku nakrájíme a zalijeme mlékem
2. Máslo rozetřeme s cukrem a žloutkem, přidáme zvlhčenou veku, měkký tvaroh, vanilkový cukr, část strouhanky, krupici a sůl
3. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílku
4. Na válu posypaném strouhankou tvoříme malé knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě
5. Uvařené knedlíčky posypeme nasucho opraženou strouhankou, pocukrujeme a pokapeme máslem.

Doporučení:

Podáváme s kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy