Smažené karbanátky připravené z měkkého tvarohu, strouhanky, vejce a dalších ingrediencí.
Ingredience:
250 g | měkkého tvarohu |
150 g | strouhanky |
40 g | tuku |
1 ks | vejce |
zelená nať (petrželka, pažitka) | |
česnek dle chuti | |
majoránka | |
kmín | |
sůl | |
vejce a strouhanka na obalení | |
tuk na usmažení |
Postup:
1. Tuk utřeme s vejcem, přidáme měkký tvaroh
2. Hmotu ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, kmínem, pokrájenými zelenými natěmi
3. Podle chuti osolíme a zahustíme strouhankou, vypracujeme tužší těsto
4. Z těsta vypracujeme jednotlivé karbanátky, které pak namáčíme v rozšlehaném, mírně osoleném vejci a ve strouhance
5. Obalené karbanátky smažíme do červena.
Podáváme s dušenou zeleninou nebo špenátem a vařeným bramborem nebo bramborovou kaší .