REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tvarohové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené karbanátky připravené z měkkého tvarohu, strouhanky, vejce a dalších ingrediencí.


Ingredience:
250 gměkkého tvarohu
150 gstrouhanky
40 gtuku
1 ksvejce
zelená nať (petrželka, pažitka)
česnek dle chuti
majoránka
kmín
sůl
vejce a strouhanka na obalení
tuk na usmažení

Postup:

1. Tuk utřeme s vejcem, přidáme měkký tvaroh
2. Hmotu ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, kmínem, pokrájenými zelenými natěmi
3. Podle chuti osolíme a zahustíme strouhankou, vypracujeme tužší těsto
4. Z těsta vypracujeme jednotlivé karbanátky, které pak namáčíme v rozšlehaném, mírně osoleném vejci a ve strouhance
5. Obalené karbanátky smažíme do červena.

Doporučení:

Podáváme s dušenou zeleninou nebo špenátem a vařeným bramborem nebo bramborovou kaší .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy